COWI:s Sverige-vd Pär Hammarberg är mentor för tre nyutexaminerade civilingenjörer genom programmet Let’s start at COWI. ”Ett fantastiskt sätt att börja yrkeslivet” säger Emma Mattsson, en av adepterna.
Emma Mattsson är civilingenjör inom Lantmäteri och jobbar sedan i somras som projektledare på COWI i Malmö. Som deltagare i Let’s start at COWI har hon fått Pär Hammarberg som mentor, ett utbyte som varit givande:
– Jag har lärt mig att arbetet som konsult inte bara innebär att arbeta i sin yrkesroll med satta arbetsuppgifter. Varje dag innebär nya möjligheter och utmaningar. Möjligheterna på COWI är större än jag förväntade mig, så länge jag som nyanställd har ett engagemang och en vilja att lära mig nya saker, säger Emma Mattsson.
Let’s start at COWI är ett nationellt program för nyutexaminerade civilingenjörer och mastersstudenter. Med programmet vill COWI introducera deltagarna till COWIs värld och Slussas in i yrkeslivet med vd som mentor ge dem optimala förutsättningar att ta steget från universitetet till yrket som teknikkonsult.
– Konceptet ”Let’s start” bygger på att man redan från första dagen får tillhörighet till en avdelning och sin grupp och därmed får bli delaktig i den dagliga verksamheten från start. Vi tycker att det är viktigt att våra nyrekryterade efter många år i skolan skolas in i verkligheten direkt. Samtidigt deltar de i utbildningar och aktiviteter kopplade till COWIs Let’s start-program. Man får det bästa av två världar, säger Pär Hammarberg.
Pär Hammarberg har parallellt med sin karriär varit mentor för många kullar nyutexaminerade inom detta och likande koncept och erfarenheterna från den här omgången av programmet har bäddat för en fortsättning
– Jag har genom åren kontinuerligt varit mentor för trainees och det har givit möjlighet att slussa in nyutexaminerade i konsultbranschen på ett lyckosamt sätt. Det som jag tagit med mig är att ”Let’s start” på COWI tagits emot mycket positivt både av verksamheten och deltagarna och är här för att stanna.
Första omgången av programmet har pågått i ungefär ett halvår och ansökningsperioden till nästa omgång har nyligen öppnat. 13 personer är antagna till programmet som pågår i nio månader och deltagarna träffas med jämna mellanrum för utbildningar, nätverkande och olika aktiviteter.